Het is al weer lang geleden dat hier een nieuwe blog is verschenen! Hier een beeldverslag van de laatste maanden, so you know what we were up to.

Dineke is in oktober twee week in Thailand geweest voor een training en een conferentie. Voor de organisatie gaat ze aan de slag met member care, de praktische en psychische ondersteuning van collega’s die hier wonen. Tijdens de week training leerde ze hoe ze een retraite kan leiden. Het programma begon verschillende mini-retraites, zodat je kon ervaren hoe het thema uitgewerkt werd in overdenkingen, creatieve opdrachten en gesprekken. Aan het eind van de week mochten de deelnemers zelf zo’n mini-retraite organiseren en leiden voor de groep. Een inspirerende week. Veel van de creatieve reflectieve opdrachten liggen dicht bij de werkvormen die Dineke in muziektherapie gebruikte, dus het voelde als dicht bij huis.

De tweede week was een internationale conferentie over member care binnen SIL, de veldorganisatie van onze zendings organisatie. Ik wist niet of er iemand uit Nederland zou komen. Maar op de eerste dag zat Helma aan de tafel naast mij! Erg leuk. We hebben haar leren kennen tijdens ons sollicitatieproces in Nederland.

Tijdens de conferentie hoorde ik over een peer-debriefing training; daarin leer je hoe je mensen kan helpen hun verhaal te vertellen nadat ze een traumatische gebeurtenis of iets  heftigs hebben meegemaakt. Mijn supervisor, die ook op de conferentie was, vond het handig dat ik die training zou volgen. Maar na 2 week zonder Klaas had ik wel zin om naar huis te gaan. Maar toen bleek dat Klaas ook mee zou kunnen gaan om de training te volgen, zodat er ook meer mensen van Zuid-Azië erin getraind zouden zijn. Dus ik vloog op één dag van Chiang Mai naar Bangkok naar Zuid-Azië, waar ik Klaas ontmoette, naar Dhaka in Bangladesh. Dat voelde wel een beetje stoer 😀

Gerliene op bezoek!

Na een week weer thuis te zijn geweest kwam ons eerste bezoek uit Nederland! Gerliene kwam (twee uur vroeger vanwege wind mee :D) aan met een enorme backpack vol lieve pakketjes van vrienden en een kilozak chocoladepepernoten en een stuk kaas!!! Die kaas heeft eerst een paar dagen op een heilig plekje in de koelkast gelegen. Maar toen konden we niet meer wachten en hebben we een zalig ontbijt met verse broodjes, kaas en Pickwick Herfstthee gehad.

We zijn met zijn drieeën een week wezen wandelen in een natuurgebied. Je wandelt van dorpje naar dorpje door de bergen, met af en toe een stop bij ‘theehuizen’: door locals gerunde simpele hotelletjes. Wij bestelden meestal chiya, zoete melkthee. Het was een relaxte tijd, na een eerste paar dagen waarin we Gerliene de stad doorgesleept hadden om ALLES te laten zien. Gerliene is een goeie vriendin van Dineke en ook lid van onze Thuisfrontcommissie. Dus we hebben haar overladen met info over ons werk, het land, fluit- en taalles, werk bij het kindertehuis, de kerk hier, etc. Ze zal binnenkort een verslag schrijven over haar 3 week hier via deze blog.

Sinterklaas

We hebben onze internationale collega’s uitgenodigd voor een Sinterklaas-feestje bij ons thuis! Voor volledig cultuuronderwijs hebben we ze laten schoenzetten bij ons in de gang en heeft SinterKlaas uit het grote boek voorgelezen. Klaas zijn moeder had amandelspijs meegegeven aan Gerliene dus we hadden zelfs gevulde speculaas.

We wensen jullie fijne feestdagen en een goed 2012!