Afgelopen januari ben ik (Klaas) twee weken naar Zuid-Azië geweest voor een werkreis. Goed om daar weer te zijn. En ik heb daar veel kunnen doen. Onder andere heb ik coaching gesprekken gehad met lokale collega’s, veel vergaderingen bijgewoond en meegeholpen aan het geven van een workshop. Tijdens deze workshop hebben 8 taalteams geleerd over het gebruik van hun eigen kunst in het communiceren van Bijbelverhalen.

Tijdens deze workshop mocht ik werken met een oude bekende. In 2012 heb ik twee onderzoeks reizen gemaakt samen met deze man (links op de foto). We gingen naar een zeer geïsoleerd gebied in de bergen, om onderzoek te doen naar de taal en dialecten die daar worden gesproken. Er was nog weinig over deze taal bekend, en ook is iedereen Boeddhist. Sindsdien is hij gaan werken aan het op audio zetten van zo’n 40 bijbelverhalen in de lokale taal. De persoon uit dat gebied die hem daarbij hielp was al snel christen geworden, maar zit sinds kort in het leger. Ter vervanging werd de jongeman rechts op de foto gevraagd. Hij was bereid om aan dit werk mee te helpen en is tot geloof gekomen tijdens dit proces. Hij gaat regelmatig terug naar zijn eigen dorp, om daar de nieuwe bijbelverhalen te delen met zijn familie en vrienden.

verhalen vertellen

Bijzonder om op deze manier te merken dat je werk van jaren geleden relevant is, en dat er mede door ons onderzoek nu veel mensen in dit gebied kunnen horen over God de Schepper, en de Liefde die Hij heeft laten zien in Jezus. De Geest werkt door deze mannen en deze verhalen heen. Hij is levens aan het veranderen in een gebied dat tot voor kort nog nooit van de naam Jezus had gehoord.