Ladies only…

De ladies-workshops waren een succes! Gisteren was de laatste benefietactiviteit voor ons vertrek op 1 maart.

17 dames hadden zich opgegeven voor het versieren van cupcakes of werken met vilt. Christina Groenendijk en Sandra Schievink leidden de workshops en hadden prachtige materialen meegenomen. Al snel was iedereen met een kopje thee en chocola in de buurt aan de slag. Het was een gezellige sfeer! De mannelijke bandleden die in de kerk aan het oefenen waren, durfden niet eens in de buurt van de zaal te komen waar de ladies zaten. Al zaten ze in de keuken wel te lonken naar de taarten en sandwiches voor de high tea…

 

Na 2 uur werken aan gebakjes en vilthangers was het tijd om te relaxen. We genoten van monchoutaart, chocola, fruitsalade, scones met clotted cream, carrot cake, sandwiches en natuurlijk veel thee. Ik heb wat verteld over het werk dat Klaas en ik gaan doen. Daar kwam ook een ladies-vraag op: wat ga ik daar voor kleding dragen? Hier is een plaatje:

Kleding

Vrouwen dragen daar vaak een lange wijde broek, met een lange blouse erover heen met splitten aan de zijkant. Daar overheen dragen ze een shawl / hoofddoek. Ik denk dat ik gewoon mijn westerse kleren aantrek, maar wel bepaalde culturele regels volg, zoals geen kleding met blote schouders of benen dragen. Maar ik laat me wel een keer een mooie Aziatische outfit aanmeten bij de kleermaker!

Op deze plek willen we Sandra en Christina nog bedanken voor hun inzet! Twee creatieve talenten. Frances en Saleja verkochten cadeaus voor het goede doel – een tafel vol leuke producten, super!  Op onze Facebook-pagina kan je de eerste foto’s van de workshop zien; www.facebook.com/wereldwerkers. (Er staan binnenkort meer foto’s op wereldwerkers.nl)

Op dit moment zijn Klaas en ik vooral druk bezig met de laatste praktische voorbereidingen (internationaal rijbewijs halen, bewijs van goed gedrag aanvragen, nieuw paspoort met extra veel ruimte voor visumstempels, koffers bij de V&D kopen). We stoppen 10 februari met werken en verhuizen 14 februari uit Utrecht om nog twee week bij onze ouders te logeren. Daarna vliegen we op 1 maart! Het is spannend dat het er nu echt aankomt. Daar sta je bij stil bij (naderend) afscheid van werk, vrienden en familie.Tegelijk hebben we er ook heel veel zin in om na alle voorbereidingen te beginnen met ons leven daar. We houden jullie op de hoogte…