Plaatjes van ons leven hier

We wonen in de wijk Dhobigat, wat ‘wasplaats’ betekent. Als je ons steegje uitloopt, kom je bij dit grasveld uit.

Uitzicht op ons straatje vanuit onze woonkamer.

 

Het is vaak lollig om te zien wat mensen hier op hun rug of fiets kunnen meenemen. De linkerfoto heb ik genomen van een man die ik tegenkwam op de weg terug van mijn werk, hij zat bovenaan de heuvel uit te puffen. De rechterfoto namen we op trekking, kippies onderweg naar het volgende dorp.

We hebben de bruiloft bijgewoond van vrienden van onze taalleraar.De gasten zagen er prachtig uit, vrouwen dragen hier ingewikkelde elegante sari’s in warme kleuren. Ik heb nog nooit twee vrouwen dezelfde stof zien dragen.

Lekker lunchen op Dineke’s verjaardag

Taalles met Meghann in het huis van Ezra, onze taalleraar. We hebben geen schoenen aan omdat je hier altijd je schoenen uitdoet als je een huis binnengaat. Locals hier hebben geen bank maar een ‘kôt’: daybed om op te zitten. Ezra presenteert bijna elke les een nieuwe creatie die hij heeft gemaakt voor taalles, zoals het poppenhuisje in de rechterfoto. We moeten dan in het Napelaas het huisje beschrijven: de jongen is in het huis, er staan bloemen op de tafel, het tapijt is rood, etc.

Als jullie nieuwsgierig zijn naar bepaalde dingen hier, laat het dan vooral weten, dan zetten we er een foto van op de blog!