In de komende maanden zijn er 3 activiteiten gepland! We zijn druk bezig met de voorbereidingen en hebben er zin in, het beloven leuke avonden te worden. Het doel van deze avonden is om onze achterban te ontmoeten en te vertellen over de stand van zaken van het project. Zoals Klaas ook schreef in het stuk over Henri Nouwen: het is niet alleen ons project, we worden uitgezonden door de mensen die ons steunen! Daarnaast hopen we op deze avonden de groep sponsors uit te breiden.

De data op een rijtje:

17 september 2010:
Filmavond Slumdog Millionaire, geleid door Robb Ludwick van l’Abri.

2 oktober 2010:
Benefietconcert

19 november 2010:
Lezing door Reinier Sonneveld.

Alle activiteiten vinden plaats in het kerkgebouw van de Nieuwe Opstandingskerk aan de Prinses Margrietstraat 126 in Utrecht. Voor meer info, zie www.geloofhet.nl.
De toegang is gratis, wel houden we een collecte.

Slumdog Millionaire vertelt het verhaal van Jamal Malik, een 18-jarige jongen uit de sloppenwijken van Mumbai. Hij wint 20 miljoen roepies in de show “Who wants to be a millionaire?”. Maar de politie vertrouwd het niet: hij wordt na de show gearresteerd en ondervraagd. Hoe wist hij de antwoorden op die vragen? In de film zie je Jamals levensverhaal dat hij aan de politie vertelt, waarmee hij uitlegt hoe hij de antwoorden kende. De film won 8 Oscars.
Robb Ludwick van l’Abri (www.labri.nl) zal de film inleiden en na afloop een discussie leiden. In de film komt het hindoeïstische denken naar voren: won hij door goed karma? Eigenlijk is het thema van verlossing door de film geweven: wie of wat redt Jamal uit de sloppenwijken? Voor meer info over de film vanuit levensbeschouwelijk perspectief, zie www.cvfilm.nl.

Benefietconcert

Zaterdag 2 oktober geven getalenteerde muzikanten uit de Opstandingskerk een spetterend benefietconcert! Vanaf 19.30 uur is er koffie, om 20.00 uur start de avond. Op het programma staan:

Het Utrecht Gospel Choir – een swingend koor dat onder leiding van Caroline Grasmeijer verschillende nummers ten gehore zal brengen.

Sweet Momma Jones – deze jazzband beleeft zijn premiere voor publiek op 2 oktober! Je kunt een funky basgitaar, saxofoon en pianist verwachten die hun sweet zangeres begeleiden.

Daarnaast is er een acapella vertolking van Destiny’s Child, klassiek gitaar en meer! De begeleidingsband zal de worship begeleiden.

Met de spreker van de lezing zijn we in contact. Zodra er een datum en onderwerp bekend is, laten we het weten!