Zaterdag gingen we met z’n drietjes wandelen naar het oude gedeelte van de stad. Maya had veel bekijks, met haar witte velletje. Rond deze tijd van het jaar zijn er veel festivals, en er hangt een buzz in de lucht. Mensen kleden zich mooi aan als er een feest is, zijn vrolijk en het weer is heerlijk. Warm maar niet zweterig, en een lekker briesje. Geniet van de foto’s!

Hier staat ‘momo’, de naam voor het nationale fastfood. Gestoomde deegpakketjes met groente of vlees erin, erg lekker. Je ziet veel momorestaurantjes aan de kant van de weg. 10 momo’s voor 80 eurocent!

Het is erg leuk om het commentaar van mensen op Maya te horen. (‘Kosto sjeto!’ – ‘Wat wit!’) Omdat we als westerlingen in een toeristische omgeving lopen, denken mensen dat we geen Nepalees verstaan.

In een steegje kwamen we een groep mooi aangeklede vrouwen tegen. Aan de andere kant van de straat zaten de mannen klaar voor een ceremonie, die er uitzag als een bruiloft.

Marionet

De oude huizen hebben prachtige vensters en deuren met houtbewerkingen.

kindje kijken

‘Namaste bannus!’ zei de moeder tegen haar zoontje – zeg eens namaste (hallo)! Daarbij doe je je handpalmen tegen elkaar.

Handige manier om je paraplu mee te nemen 🙂