De afgelopen week waren we uitgenodigd door vrienden om sprekers te zijn tijdens hun regionale retraite. Dit was een bijzondere week voor ons. Meestal bevinden we ons binnen een christelijke wereld waarin de autoriteit van de Bijbel als vanzelfsprekend geldt. De groep van 25 mensen waar we voor mochten spreken komen van een brede achtergrond van Doopsgezinde kerken. Binnen deze groep waren grote verschillen over de rol van de Bijbel op hun leven.

(De eerste foto: een rivier als symbool voor de retraite)

Voor ons een heel mooie kans om een kijkje te krijgen in hun wereld. We zijn diep onder de indruk van hun passie en gedrevenheid om brengers van Vrede te zijn in deze wereld. Hoe ze zien dat God’s Geest niet alleen door christenen heenwerkt, dat we allemaal gemaakt zijn in Zijn beeld. We hebben naar aanleiding van de tekst uit Jesaja 54:10 allemaal onderwerpen aangesneden die relevant zijn voor hun werk en leven.

Bergen kunnen van plaats veranderen en heuvels kunnen verdwijnen. Maar mijn liefde voor jou zal nooit verdwijnen. Mijn belofte van vrede geldt voor altijd. Dat zeg ik omdat ik van je houd.

blog3

In de kring reflecteren op de afgelopen dagen

blog1

Heerlijk wandelen in de buurt

blog2

Mooie uitkijkpunten met ondergaande zon