Nu we alweer bijna 6 jaar in Zuid-Azië wonen, zonder tv (wel Netflix sinds kort!), lopen we natuurlijk enorm achter in Nederlandse algemene kennis. Hitjes van de afgelopen jaren, BN’ers die zijn getrouwd/gescheiden/overleden, politici die in de spotlights fameuze quotes hebben gesproken en natuurlijk reclamespotjes zijn allemaal langs ons heen gegaan. In 2004/2005 heb ik een jaar in Kaapstad stage gelopen. Toen ik terugkwam zongen mensen een liedje over een krokodil (‘Snappie, de kleine krokodil’). Dan zat ik ze glazig aan te staren. Dat zal waarschijnlijk ongeveer 10 keer per dag gebeuren mochten wij ooit her-integreren in Nederland 🙂

Daar moest ik aan denken bij de titel van deze blog (uit de fameuze en gedateerde Cup-a-Soup reclame). Als ik aan managers denk, zie ik gelijk die popie jopie manager voor me.

De managers in onze organisatie zijn deze week begonnen met een cursus Coaching Vaardigheden voor Supervisoren. De coaching-cursus die ik vorig jaar kreeg, heb ik aangevuld met theorie en leeractiviteiten die gericht zijn op supervisie geven.  Samen met twee andere trainers (één uit Hong Kong en één uit de VS, die via internet ons lesgeven) leid ik deze training nu voor 9 collega’s.

co-tra2

Mijn werk, member care, heeft als doel dat onze collega’s langer en gezond hun werk kunnen doen. Dat ondersteun ik onder andere door mensen pastorale zorg te geven en ze te coachen. Maar als ze supervisie krijgen op een manier die hun ondersteunt, bemoedigd en ruimte geeft om te groeien, hebben ze die pastorale zorg en coaching misschien wel niet nodig! En daar probeer ik naartoe te werken. Dat onze organisatie vanuit normen en waarden werkt die maakt dat we intern gezond zijn en daarmee ook extern tot een zegen kunnen zijn.

Hier een foto van  de deelnemers die de definitie van coaching (in deze training) vasthouden: Coaching is an intentional ongoing conversation that empowers a person or group to fully fulfill God’s calling. In het Nederlands: ‘Coaching is het intentionele en voortgaande gesprek dat een persoon of groep toerust om ten volle Gods roeping uit te voeren’.

co-tra