Zoals jullie misschien gelezen hebben in de gebedsmail, hebben we een druk maandje achter de rug! Met veel inspirerende momenten.

In november organiseerde Dineke een vrouwenretraite en gebedsdag. De vrouwenretraite had als thema ‘Made for joy’, met Fillipenzen 4 in gedachten. Alles die dag was erop gericht om te genieten; van dat we vrij zijn in de genade van God, dat Hij een God is die wel houdt van een feestje en lekker eten (Deut. 14:26),  dat we mogen genieten van beauty en tot rust kunnen komen in de stilte van de kerk.

Quote over het thema op vrouwenretraite

Quote over het thema op vrouwenretraite

Overdenking en gebed voor elkaar in de kerk

Nail art en Mehendi (henna) tatouage

Klaas en zijn teamleden hielden een presentatie over hun taalonderzoeken op de landelijke linguistische conferentie. Ook verschillende oldtimers van onze organisatie, die hier al sinds de 60’er jaren komen, waren aanwezig. Leuk om te zien hoe zij door de lokale linguisten gerespecteerd en gewaardeerd worden.

Presentatie Klaas linguïstische conferentie

De jaarlijkse gebedsdag van onze organisatie vond wereldwijd plaats. Een dag om te danken voor dingen die goed gaan en te bidden voor het werk dat hier door ons en onze locale partners gedaan wordt. Bijzonder om daar de tijd voor te nemen en te horen wat God in het afgelopen jaar allemaal mogelijk heeft gemaakt. Onze organisatie werkt al bijna 50 jaar in dit land, en dit jaar konden we eindelijk beginnen met de samenwerking met een paar etnische groepen.

Gebedsdag

Eind november kwam Annelies Verbeek op vakantie hier. Ze heeft overzicht op de financiën op het kantoor van onze organisatie in NL, en verwende ons met zalige chocoladeletters, pepernoten voor het Sinterklaasfeest, strooigoed en andere door ons bestelde items. Waaronder een fietshelmpje voor Maya! Nu skeuren we lekker samen op de fiets overal heen.

bezoek

helmpje

Begin december hadden we een 3-daagse conferentie van onze organisatie. Op de eerste dag waren alle international collega’s plus de lokale collega’s aanwezig. Er werd tijd genomen om de microfoon rond te laten gaan en mensen te laten vertellen wat de invloed van het werk van onze organisatie op hun (geloofs)leven gehad had. Het was heel ontroerend om die verhalen te horen.

En toen was het heerlijk avondje gekomen… 5 December vierden we voor de derde keer Sinterklaas met een groep internationale vrienden. Omdat Sinterklaas in het hotel in slaap was gevallen en niet wakker was te krijgen, kwam Zwarte Piet(of geveegde Piet, beetje gevoelig met Afro-American collega’s op bezoek) in zijn eentje langs. Het was een erg gezellig avondje met supergedichten en surprises.

Klaas oefent ‘hoor wie klopt daar kindren’ nog eventjes met iedereen…

En daar is Piet dan!

We hadden een paar avonden heel helder zicht op de Himalaya. Hier wat kiekjes vanaf ons dak.

Klaas en Maya

Met mama

Daarna hadden we nog een kerstlunch van onze organisatie (zie grote foto bovenaan). En nu is het tijd voor vakantie! We wensen jullie hele gezellige kerstdagen en Gods zegen voor 2014!

Klaas, Dineke & Maya