Hallo lieve allemaal. We willen jullie hierbij laten weten dat we het allemaal goed maken. Dit is de hevigste aardbeving sinds 1934. Het wordt langzaamaan meer duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. De grootste uitdaging hier zal de nasleep zijn; opzetten van infrastructuur, voorkomen en behandelen van ziektes. En dat allemaal in hoger gelegen, zeer slecht bereikbare bergdorpen. Onze gebeden zijn met de velen die familie en vrienden hebben verloren, of onzekerheid kennen. Willen jullie mee bidden?

Wij hebben een paar uur geleden de meeste van onze collega’s ontmoet en samen besproken hoe het voor hen was en is, en wat onze volgende stappen zullen zijn. Er is een grote kans dat er de komende dagen naschokken blijven gebeuren. Zoals die van vandaag. Die zijn nog steeds erg heftig. We hebben heel erg weinig geslapen als familie met twee kleine kinderen. Dat beginnen we te merken. We zijn gezegend met super lieve vrienden en collega’s en huisbazen en buren. Samen komen we er door.

Ons huis is uitzonderlijk goed gebouwd tegen aardbevingen. We voelen ons het meest veilig in huis, met een aardbeving alarm die ons waarschuwt. Er is geen enkel teken dat ons huis heeft geleden van de bevingen, terwijl genoeg huizen en gebouwen en muren in onze buurt er wel onder hebben geleden. De meeste mensen verblijven ’s nachts buiten op open plekken, omdat ze zich niet veilig voelen in hun eigen huis. De voorraden in de winkeltjes raken snel op. Electra werkt niet op veel plekken. Water zal een probleem worden binnenkort. Wij zijn erg gezegend met de meeste van deze dingen. En we hopen anderen te kunnen ondersteunen met wat wij (op dit moment) extra in huis hebben.

Mogelijk zullen we binnenkort vragen of er vanuit onze achterban financiële ondersteuning kan komen voor specifieke doeleinden hier. We houden jullie op de hoogte. We voelen ons veilig en weten ons gedragen door Gods Vaderhand. Willen jullie specifiek bidden voor collega’s die hun (schoon)moeder hebben verloren? Dat was een grote schok om te horen.

Psalm 46:

God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood. Daarom vrezen wij niet, al wankelt de aarde en storten de bergen in het diepst van de zee. (…) De HEER dan de hemelse machten is met ons, onze burcht is de God van Jakob

Omgevallen muur

Omgevallen muur

Oud vrouwtje op stoel midden op straat

Oud vrouwtje op stoel midden op straat

Onderweg naar huis

Onderweg naar huis

Muurtje naast ons huis

Muurtje naast ons huis