We zijn nu een dikke maand in Nederland, maar het voelt al veel langer. We genoten van 2 relaxte weken vakantie, ontmoetten vrienden en familie, en hielden presentaties in kerken.  Klaas werkt vanuit huis en kan zo zijn werk in Zuid-Azië voortzetten. Ik (Dineke) pas op Maya en ben qua werk op zwangerschapsverlof. We kijken uit naar de komst van ons tweede kindje, die in de komende weken geboren zal worden. Hoe langer we in Zuid-Azië wonen, hoe meer we merken dat we zelf ook een beetje buitenlanders worden. Klaas kreeg al opmerkingen over dat zijn Nederlands wel een beetje gek klonk 🙂 En alhoewel we een super appartement bewonen in Vaassen, zijn we toch op bezoek en is ons ‘normale’ leven en ons eigen huisje in Zuid-Azië.

Een fotoverslagje van onze tijd in NL tot nu toe!

Onderweg naar Nederland, op het vliegveld in Istanbul. Hoe ouder Maya wordt, hoe meer we beseffen dat doordat wij in het buitenland wonen, zij een TCK-tje wordt, een Third Culture Kid. Niet helemaal thuis in haar ‘paspoort-land’, niet helemaal thuis in het land waar ze woont, maar thuis in een plek daartussen in, of een combinatie van al die werelden: de derde cultuur. TCK’s zeggen zelf vaak dat ze zich het meest thuisvoelen op een vliegveld.

We logeerden in onze vakantie  in het huis van Anita en Aldwin in Limburg (die zelf weer op vakantie waren), en hebben enorm genoten van de prachtige omgeving daar. Dit idyllische plaatje werd wel geschoten nadat Klaas een half uur de kinderwagen door de modder van een bospaadje geploegd had. Maar het uitzicht maakte veel goed 😉

Familie op bezoek in Vaassen

Familie op bezoek in Vaassen

Via de Drentse Zendingsdeputaten zijn we verbonden aan de GKV van Zuidlaren. We hopen in de komende jaren als we op verlof zijn, daar vaker langs te gaan en zo de connectie met zendingswerk te versterken. We hebben genoten van de ontmoeting met mensen in de kerk daar en waarderen hun belangstelling voor ons werk.

Presentatie in Zuidlaren

Presentatie in Zuidlaren

 

op de bruiloft

op de bruiloft

We vonden het super leuk om op de bruiloft van vrienden Bernard en Alies te kunnen zijn! Zo bijzonder om mee te maken en te vieren. De fotograaf wou ons nog wel even op de foto zetten, dus zo kregen we een professionele familiekiek.

familiefoto

familiefoto