Gisteren, op Pinksterzondag, luisterde ik naar een prachtige preek van Rachel. Ze is een ‘homeschooling mom’, een moeder die thuisonderwijs geeft aan haar twee zoontjes, met een eindeloze leeshonger. Op Facebook lees ik haar enthousiaste aanbevelingen voor nieuwe jeugdromans die ze met haar zoontjes leest, en die aanleiding zijn voor educatieve toneelvoorstellingen en creatieve projecten.

Mijn brein schiet vaak langs allemaal gedachtegangen. Rachel heeft met haar analytische geest, bekwaamheid in lesgeven en precisie, het talent om je te laten stilstaan bij een bijbeltekst. En gisteren was dat Johannes 15. Remain in me – abide in me. Blijf in mij. Want los van Mij kunt gij niets.

Ik zong vanuit mijn tenen mee met de muziek. Ik voelde een heimwee naar God. Ik realiseerde me hoe ik de kerk nodig heb om in Hem te blijven, want ik was die heimwee een beetje kwijtgeraakt.

Zaterdag hadden Maya en ik een nagellaksessie, en om stil te kunnen zitten, keek ze kinderopwekking filmpjes. Herman Boon zong: ‘Lees elke dag je bijbel, en bid en prijs hem net zolang, tot je vol bent van zijn Geest. En je wordt dikke dikke, hele dikke, dikke vrienden met God.’ Tijdens de preek moest ik aan dat liedje denken. Op zoek naar hulpmiddelen om het advies van dit liedje op te volgen, kwam ik de podcast Bidden Onderweg tegen. Ik kende de Engelstalige versie al langer, maar er is dus ook een Nederlandse! ‘Bidden Onderweg biedt elke dag een nieuwe gebedspodcast aan. Een combinatie van muziek, enkele verzen uit de Bijbelteksten van de dag en vraagjes om de link te maken met je gewone leven.’  Voor degenen die de heimwee ook weer zoeken.